Cégvilág

Olcsóbb lesz a patikakártya

A Patika Egészségpénztár 2011. július elsejétől további fél százalékkal csökkenti a befizetéseket terhelő működési költséget. Ezzel is segíteni szeretnénk az egészségtakarékosságot – mondta Lukács Marianna, a Patika-csoport vezetője.

Erre nem csak a  várható megtakarítási intézkedések miatt, hanem az életciklusok figyelembe vételével is nagy szükség van. Idősebb korban ugyanis nőnek az egészségügyi kiadások, amire célzottan is érdemes félretenni.

A profitkényszer hiánya és a gazdaságos üzemméret a patikakártyát használó családoknak az elmúlt évtizedben 1,1 milliárd forint költségmegtakarítást jelentett. Ezzel az összeggel a tagok egészségkiadásaihoz járultak hozzá.

A Patikapénztár a szektorban elsőként, 2004-ben vezette be a havonta újra induló sávos költséget, és ekkor indította el egyedülálló, évente ismétlődő születésnapi akcióját, amelynek keretében az év végi befizetések élveznek kedvezményt (ezt a tradíciót a válság sem akasztotta meg, tavaly pedig akár a teljes évi személyi jövedelemadó kedvezményt kitöltő 330 ezer forintos befizetés esetén is maximum egyezer forintot vont le a pénztár költségként). Mindezek következtében a befizetéseket ma már csak fele annyi költség terheli, mint az induláskor.


 

költségcsökkentés működés Lukács Marianna Patikapénztár
Kapcsolódó cikkek