Cégvilág

Fontos biztonsági frissítések minden Windowshoz

A Microsoft egy huszonkét elemből álló javítócsomagot tett közzé, amelyből négy elem minden Windows verzió esetében érvényes.

A vállalat besorolása szerint a javítások közül csak egy tekinthető kritikus fontosságúnak, ez pedig a Windows Vista és Windows 7 esetében a Bluetooth kapcsolat terén jelentkező biztonsági rés. A hibát kihasználva a hackerek tönkretehették az áldozat rendszerét, illetve átvehették a számítógépek irányítását.

Az ITProPortal által megkérdezett elemző szerint a Bluetooth gyengesége egyébként nem jelent túl nagy veszélyt, mivel a hackernek az érzékelő látótávolságában kell lennie ahhoz, hogy kárt okozzon. A TechEye szakértője ugyanakkor elismerte, hogy a mobil használat elterjedése következtében egyre több a támadási lehetőség.

A csomagban található további javítások közül négy minden Windows verzió esetében érvényes, míg három rendszer specifikus. A Microsoft egyébként további tizenöt Windows Kernelhez kapcsolódó javítást is közreadott, amelyek viszont kevésbé kritikusak, mert a hackerek csak akkor tudják kihasználni ezeket, ha már átvették a gép irányítását.


 

javítás windows Microsoft biztonsági rés
Kapcsolódó cikkek