Cégvilág

Garancia a kosár Eb-re

Pályázat Biztosítja a kormány a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére benyújtandó magyar pályázathoz szükséges állami garanciát – jelentette be a hétfői kormányülés döntését Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Így minden akadály elhárult a magyar pályázás útjából.

„Mindennek különös sportszakmai jelentősége van, hiszen a majdani Eb-t követő évben, 2016-ban olimpiát rendeznek Brazíliában, ahol reményeink szerint már valamely nem kosárlabdacsapata is képviselheti Magyarországot” – hangoztatta Szijjártó. A pályázat riválisa Spanyolország, Szerbia, valamint – közösen – Fehéroroszország és Litvánia lesz.

„Az európai szövetség jövőre hirdeti ki a győztes kandidálót, és mivel akkor lesz 100 éves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni majd a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének” – hangoztatta még júniusban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke.

Szalay Ferenc szerint nagy ajándék lenne, ha pont ekkor kapnánk meg az Eb rendezési jogát. A rendezés egyébként nem lenne rentábilis, de példaképeket akarnak állítani az utánpótlás elé.
Magyarország legutóbb 1997-ben rendezett Eb-t, akkor a női válogatott a negyedik helyen zárta a tornát. A csoportmecscseknek Zalaegerszeg, Pécs és Budapest adott otthont.

kosárlabda kosár eb Szijjártó Péter Európa Bajnokság
Kapcsolódó cikkek