Cégvilág

Minden negyedik PB-gáz-kereskedő sáros

Átfogó akció keretében ellenőrizték a palackos PB-gáz-kereskedőket, s negyedüknél találtak szabálytalanságot – közölte Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

Március elejétől május végéig összesen 3531 telephelyen jártak az ellenőrök, és ezek közül 898-en valami nem volt rendben. Többnyire a tűzvédelmi előírásokat szegték meg a kereskedők. Az ellenőrzések célja a lakosságot veszélyeztető illegális tevékenységek kiszűrése, illetve a jogszabályok kijátszásának feltárása volt – mondta Bakondi.

Az átfogó akció célja az volt, hogy megelőzzék azokat a helyzeteket, amelyekben illegális tevékenységgel a lakosságot veszélyeztetik, illetve amikor a gyors haszon reményében megpróbálják kijátszani a jogszabályokat.

Arnold Mihály, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy a gáz jövedéki termék. Elmondta, hogy Szabolcsban a tűzoltóság és a vámosok közös akcióban tetten értek egy férfit, aki az autójában lévő, házilag készített tartályon keresztül PB-palackokat töltött fel, a tulajdonában lévő területeken üregekben PB-termékeket találtak.

NAV katasztrófavédelem PB gáz jövedéki termék
Kapcsolódó cikkek