Cégvilág

Üres lelátók a magyar Forma-1-en - Kubica miatt maradnak távol a lengyelek

Magyarországot népszerűsítő festmény díszíti majd a hétvégi futamon a Hungaroring aszfaltcsíkját, amely egymilliárd nézőhöz juthat el a tévéközvetítések által. Július 29–31. között rendezik meg a 26. ENI Magyar Nagydíjat, a tavalyinál valamivel kevesebb néző lehet az idén.

„A tavalyinál kevesebb, a 2009-esnél viszont több látogatóra számítunk az idén 26. alkalommal megrendezendő Formula–1 TM ENI Magyar Nagydíjon” – mondta a Világgazdaságnak Gyulay Zsolt, a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elmondása szerint érzékenyen érintheti a jegyeladásokat, hogy Robert Kubica a súlyos balesete miatt hiányzik az idei futamról, emiatt ugyanis a korábban megszokott több tízezer lengyel szurkoló egy része valószínűleg nem látogat ki a mogyoródi futamra. Az előzetes értékesítések alakulásából azonban nem lehet pontosan megjósolni, végül milyen lesz a rendezvény látogatottsága, hiszen volt olyan év, amikor rendkívül sok jegy fogyott elővételben, a helyszínen pedig alig, de ennek ellenkezőjére is volt példa. Az idén a legdrágább hétvégi bérlet 450 euró lesz, de a pénteki napra már 17 euróért is lehet belépőt kapni.

A mogyoródi ringen egyébként már megtörténtek az utolsó simítások, az idei karbantartási és felújítási munkák során többek között aszfaltozást, lelátótatarozást, pályafestést is végeztek. A pályán lesz látható az idei futam egyik nagy újdonsága is: mostantól a Hungaroring betonját két helyen is a Magyar Turizmus Zrt. új logója ékesíti egy hatalmas „festmény„ formájában a két cég együttműködésének eredményeként. Ennek célja a turizmus és a sport közötti kapcsolat erősítése, illetve Magyarország hírnevének továbbvitele.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Gyulay Zsolt Kubica Forma-1 Hungaroring Magyar Nagydíj
Kapcsolódó cikkek