Cégvilág

Varsóban építkezik az Ablon csoport

Finanszírozási szerződést írt alá Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, az Ablon csoport az osztrák Volksbankkal a varsói Karolkowa Business Park megvalósítására.

 A társaság tájékoztatása szerint a szerződéssel zöld utat kap a Varsó belvárosában összesen 18 ezer négyzetméternyi bérbe adható területű irodakomplexum építése. A közel 50 millió eurós beruházás keretében egy 11 emeletes létesítmény épül fel, amelyben több mint 15 ezer négyzetméter iroda és 3000 négyzetméter kereskedelmi terület áll majd a bérlők rendelkezésére.

Az épület egyedülálló különlegessége az a 2500 négyzetméteres egybefüggő közpark, amelyet a kereskedelmi területek fölötti tetőkertben alakítanak ki.

„A Karolkowa beruházás hozzávetőlegesen 10 százalékkal emeli a csoport teljes ingatlanportfóliójának volumenét, ez az Ablon második legjelentősebb irodaház-komplexuma a budapesti Gateway Office Park után” – mondta Lovro Adrienn, a csoport igazgatósági tagja. „Mindig is az volt az elképzelésünk, hogy a magyar piacon kialakult és jól bevált, vertikálisan integrált ingatlanfejlesztési üzleti modellt a régió többi országában is meghonosítsuk, és üzleti előnyre váltsuk ezeken a piacokon. Természetesen nem feledkezve el azokról a helyi sajátosságokról, amelyek az egyes piacokat jellemzik” – tette hozzá a szakember.

A Magyarországon több mint 400 millió eurónyi befektetést megvalósító Ablon csoportnak három lengyelországi projektje van jelenleg fejlesztés alatt, melyek közül elsőként a Karolkowa Business Park valósul meg. Az irodakomplexumot 2013 első negyedévében adják át.

ingatlanfejlesztő ablon Varsó gateway karolkowa beruházás
Kapcsolódó cikkek