Cégvilág

A Deutsche Telekom megfenyegette Görögországot

A Deutsche Telekom azzal fenyegette meg Görögországot, hogy felszámolja beruházásait a dél-európai országban. "Gondosan meg kell vizsgálnunk, megéri-e, hogy tovább fektessünk be Görögországban" - hangoztatta Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom pénzügyi főnöke, a vállalat féléves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

A Deutsche Telekom 40 százalékban tulajdonosa az OTE távközlési vállalatnak, amely a görög mobilpiac mintegy felét tudhatja magáénak. René Obermann, a Deutsche Telekom főnöke azt vetette a görög szabályozó hatóságok szemére, hogy "érthetetlen" döntéseket hoztak és "ellenségesek a befektetésekkel szemben."

A német cég rendszeresen panaszkodik amiatt, hogy nehézségeket tapasztal új termékek bevezetése során. A figyelmeztetés, hogy tovább nem fektetnek be Görögországban, vélhetően mindenekelőtt az OTE-ben megmaradt 6 százalékos állami tulajdonrészre vonatkozik, mivel a korábbi tervek szerint a Deutsche Telekom vette volna meg e részt. Obermann szerint az Athénből érkező ajánlatokat nagyon pontosan és kritikusan fogják megvizsgálni.

A gazdasági nehézségek következtében az OTE-nél jelentkező problémák a Deutsche Telekom mérlegben is nyomot hagynak. A görögországi gazdasági helyzet "változatlanul súlyos", ez viszont továbbra is érzékelhetően megterheli az OTE-csoport  üzleti eredményét - hangoztatta a konszern. A Deutsche Telekom nyeresége az első félévben 33,3 százalékkal csökkent és 828 millió euró lett. A forgalom pedig 6,6 százalékkal 21,8 milliárd euróra eset vissza.

állami tulajdon OTE athén beruházás távközlés Telekom fejlesztés
Kapcsolódó cikkek