Cégvilág

A Morgan Stanley lett az Orco főtulajdonosa

Az Orco Property Group és a Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) megállapodást kötött arról, hogy egy részvénycsere útján az amerikai társaság növeli részesedését az anyacégben.

 Az ügylet alapján a luxemburgi székhelyű Orco 3 millió darab új papírt bocsát ki, amelyért az Orco Germanyban és az Endurance Real Estate Fundban növelheti részesedését. Az MSREI a tranzakciót követően az Orco legnagyobb tulajdonosa lesz 18,7 százalékos részesedésével, míg az Orco az Orco Germanyban 87,3, az Endurance Fund lakossági részalapjában 14,8, irodai részalapjában pedig 27 százalékos részesedést ér majd el – számolt be a PropertyEU szaklap.

Az Orco Property Group befektetője és kezelője az Endurance Real Estate Fund for Central Europe luxemburgi székhelyű zárt végű befektetési alapnak, mely intézményi befektetők közép-európai ingatlanbefektetéseire összpontosít. A befektetési alapon belül hat részalapot hoztak létre, melyek irodai és kereskedelmi ingatlanok, lakóingatlanok, szállodaipari és egészségügyi egységek, valamint ipari és logisztikai ingatlanok akvizíciójára összpontosítanak.

„Az Orco Property Group célja az, hogy megerősítse irányítását az Orco Germany felett, hogy a berlini befektetési ingatlanokra fókuszálhasson. Ez része annak a stratégiának, mely szerint a társaság fő üzleti tevékenységét a négy célvárosra, Berlinre, Prágára, Varsóra és Budapestre összpontosítja, ezzel is egyszerűsítve a cég szerkezetét.

A portfóliótisztítás következő lépése oroszországi eszközeink eladása lesz” – jelentette ki Jean-Francois Ott, a társaság elnök-vezérigazgatója. Az Orco tulajdonában egy 92 ezer négyzetméteres logisztikai park és egy a Moszkvát elkerülő körgyűrűn található hotel van.

A cégcsoport Magyarországon 1991 óta van jelen, jelenleg is az aktív budapesti fejlesztők között tartják számon. A csoport magyarországi tagja október elején adja át a Vörösmarty téren épülő Váci1 üzletházat. A pincével, alagsorral és terasszal együtt tízszintes, 11 ezer négyzetméter kiadható területtel rendelkező épület felújításának és átalakításának költsége meghaladta a 60 millió eurót.

ingatlanfejlesztő Orco tulajdonos Morgan Stanley
Kapcsolódó cikkek