Cégvilág

Látványos Mercedes érkezik Kecskemétről - Fotók

A korábbinál is látványosabb az olaszországi formastúdióban megálmodott utastér.

Megjelent az első hivatalos fotó a Frankfurtban debütáló vadonatúj Mercedes B-osztály belteréről. A Kecskeméten készülő jármű formatervét a Mercedes olaszországi stúdiójában álmodták meg.

Ami a végeredményt illeti, a korábbinál látványosabb és fiatalosabb az utastér, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a belső számos ponton az SLS AMG-t és az új SLK-t idézi. A kör alakú légbeömlő és a „hat órától” induló mutatókkal rendelkező műszerfal is új, az automata váltó előválasztó karja pedig ezúttal már a kormányoszlopra került.

A csillagos márka másik újdonsága, a Viano Vision Pearl is belülről okoz meglepetést. A tanulmányautó kívülről ugyanolyan, mint bármelyik jobb felszereltségű Viano, de az utastere messze van a szokásostól. Ugyanis a Mercedes tervezői a luxusjachtok belső atmoszféráját akarták „átültetni” a Vianóba, ami sikerült is. Hajópadló-borítást kapott az autó, emellett speciális bőrfotelekben foglalhatunk helyet, sőt, egészen különleges színösszeállítást hoztak létre. A modellben 18 hangszórós hifirendszer gondoskodik a szórakozásról.

SLS tanulmányautó Mercedes Kecskemét b-osztály slk
Kapcsolódó cikkek