Cégvilág

Lépett a bíróság: ismét forgalmazható a Galaxy Tab

A szabadalmi jogokban illetékes düsseldorfi bíróság felfüggesztette a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazásának múlt héten hozott tiltását, Németországot kivéve. A bíróság alaposabb vizsgálat alá veszi az Apple keresetét.

A német bíróság múlt héten döntött az Apple javára a Samsung ellen folyó perben és megtiltotta, hogy a koreai gyártó az legtöbb tagállamában forgalmazza tábla PC-jét. Az Apple a formatervezési mintaoltalom megsértése miatt perelte be a dél-koreai gyártót, szerinte ugyanis a Samsung „szolgai módon másolja” az Apple iPad táblagépét.

A bíróság most azt vizsgálja, hatáskörében állt-e az egész Európai Unióban – Hollandia kivételével – megtiltani a forgalmazást. A Telegraphnak nyilatkozó szakember szerint a Samsungnak jó esélye van arra, hogy a jövő heti meghallgatását követően teljesen feloldják a forgalmazási tilalmat. A bíróság jövő héten hallgatja meg a Samsung fellebbezését az üggyel kapcsolatban. A gyártó már korábban hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a termékek ismét a boltok polcaira kerüljenek.

A múlt heti döntést követően napvilágot láttak a Galaxy Tab betiltását eredményező dokumentumok, amelyeket az Apple nyújtott be a testülethez. Ebben egy olyan fotó is található, amelyen az Apple iPad mellé összehasonlításképpen egy Galaxy Tab-ot tettek, ám a kép igencsak torz képet fest a Samsung készülékéről. A Samsung hivatalos leírása szerint a Tab 256,7x175,3 milliméteres, vagyis a méretaránya 1,46-os, tehát álló helyzetben kissé hosszúkás. Ezzel szemben a képen látható Tab méretaránya 1,36, így gyakorlatilag ugyanakkora, mint az iPad 2. Az Apple bírósági papírja mindezek mellett nem is említi a méretből adódó hasonlóságokat.

Galaxy Tab Apple iPad bíróság Samsung táblagép
Kapcsolódó cikkek