Cégvilág

Válságban is bővít a TBG Hungária-Beton

Az építőipart erősen sújtó válság ellenére bővítette tevékenységét a DDC cégcsoport betongyártó leányvállalata, a közel hatmilliárdos árbevételű TBG Hungária-Beton Kft.

A társaság megvásárolta a Zalaút Beton Kft. nagykanizsai üzemét, s ily módon erre a körzetre is kiterjesztette a tevékenységét. A felek a vételárat üzleti titokként kezelik. A Nyugat-Dunántúlon korábban Szombathelyen, Balatonbogláron és Kaposváron voltak üzemei a társaságnak, amely az új telephelynek köszönhetően mostantól Zala és Somogy megye déli részére is eljuttathatja termékeit.

A nagykanizsai üzem munkatársait átveszi a TBG, sőt a cég továbbképzések keretében lehetőséget kínál az új kollégáknak a vállalati receptúrák és a minőségi előírások elsajátítására. A szabványoknak és vállalati irányelveknek megfelelő termékminőség biztosítását a Beton Technológia Centrum Kft. felügyeli.

A TBG piaci terjeszkedésének jelentőségét növeli, hogy az építőanyagok iránti kereslet mintegy 40 százalékkal csökkent 2008 óta. A DDC cégcsoport viszont úgy látja: versenyképességük erősítése érdekében folytatniuk kell a befektetéseket és fejlesztéseket, mert ezek révén tudják javítani termékeik és szolgáltatásaik színvonalát.

A DDC cégcsoport
A négy társaság által alkotott DDC cégcsoport összesen közel 700 alkalmazottat foglalkoztat, éves árbevétele 2010-ben megközelítette az 50 milliárd forintot. A csoport tagja a Duna–Dráva Cement Kft., a TBG Hungária-Beton Kft., a Dunai Kavicsüzemek Kft., valamint a Beton Technológia Centrum Kft. A Duna–Dráva Cement Kft. Magyarország piacvezető cementipari vállalata, amely két cementgyárban folytat termelést, Beremenden és Vácott.

tbg zalaút ddc beton bővít
Kapcsolódó cikkek