Cégvilág

A Hell megcsinálta: Új energiaital, chipsadó nélkül

Új, hozzáadott koffeint nem tartalmazó terméket dob piacra a Hell Energy Magyarország Kft.; a termék továbbra is az energiaital kategóriába esik, de a jelenlegi törvényi szabályozás szerint mentesül a népegészségügyi termékadó (chipsadó) alól - ismertette Szabari József, a cég régióigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Szabari József az MTI kérdésére elmondta: Magyarországon a jövőben - körülbelül szeptember végétől-október elejétől - kizárólag a Hell új termékét lehet kapni, amely élénkítő hatását a maté teának és a teobrominnak köszönheti.

Az igazgató kérdésre válaszolva az új termék áráról hangsúlyozta, nem terveznek nagy áremelést, maximum a természetes összetevők magasabb árának arányában emelnek. Mint elmondta, az új termék kifejlesztését a chipsadótól függetlenül, már tavaly elkezdték.

Szabó Géza, a Hell Energy Magyarország Kft. jogásza a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, az energiaital kategória összetevők szerint sem Magyarországon, sem az Európai Unióban nincs definiálva, a szakirodalom energiaitalnak általában az élénkítő hatású, koncentrációt javító, a fáradékonyságot kitoló italokat nevezi. Ezek az italok tartalmazhatnak koffeint és taorint, illetve cukrot, édesítőszert is, de ez nem törvényszerű. Hozzáfűzte: a népegészségügyi termékadóról szóló júliusban elfogadott törvény sem definiálja az energiaital fogalmát, az értelmező rendelkezésekben sincs felsorolva, hogy mit tekintenek energiaitalnak.


 

chipasadó energiaital koffein Hell
Kapcsolódó cikkek