Cégvilág

Részvénytársasággá alakult a BTel

Szeptembertől zártkörű részvénytársasággá alakult a Business Telecom (BTel). Ezzel a hazai magánszemélyek tulajdonában lévő alternatív távközlési szolgáltató újabb lépést tett 2011–12-es kötvényprogramjának folytatása, valamint a közép-távon tervezett részvénykibocsátás felé – áll az indoklásban.

A társaság nettó árbevétele az idei első fél évben több mint 63 százalékkal, 638 millió forintra növekedett. Ezen belül bővült az üzleti és intézményi szektor által generált forgalom aránya a magasabb pénzügyi kockázatot hordozó lakossági szegmens rovására. A vizsgált időszakban a cég 25 millió forintos üzemi eredményt, illetve 19,9 millió adózott eredményt ért el, a tavalyi 32, illetve 38 milliós veszteség után.

Mivel a kecskeméti székhelyű társaság a mikrohullámú és műholdas televíziós üzletágakat tekinti működése elsődleges stratégiai területeinek, az idén nyáron lezajlott kötvénykibocsátással bevont pénzügyi forrásokat ennek a két üzleti területnek a fejlesztésére fordítja. A BTel további célja, hogy virtuális mobilszolgáltatóként vagy önálló frekvencia birtokában megjelenjen a hazai mobilpiacon. A vállalat már meg is vásárolta a közelmúltban meghirdetett mobilfrekvenciák tenderdokumentumait – válaszolták lapunk megkeresésére a cégnél.

részvénytársaság kötvényprogram Btel mobilfrekvencia műholdas televízió
Kapcsolódó cikkek