Cégvilág

Citigo néven jön a mini Skoda

A cseheknél már az idén piacra kerül, de az európai piacok többségén csak 2012 nyarától lehet megvásárolni a Skoda legkisebb – a Fabia alá pozicionált – modelljét, a Citigót.

A modell tulajdonképpen a Volkswagen Up! enyhén átalakított változata, pontosabban fogalmazva a két autó gyakorlatilag ugyanaz, mindössze néhány részlet változott a VW-hez képest. Így például a hűtőmaszk és a lámpák is eltérők, de műszaki vonatkozásban nincs különbség: ezt a típust is 1,0 literes, háromhengeres benzinmotor hajtja majd 60 vagy 75 lóerővel, ötfokozatú kézi váltóval.

A kisebbik motor 13,9, a nagyobbik 12,7 másodperc alatt gyorsítja az autót 100 km/h-s sebességre. Nem versenyautók tehát, de cserébe a fogyasztásuk is visszafogott: előbbi 4,5 utóbbi 4,7 literrel beéri a gyári adatok szerint. A modell biztonsági színvonala igen magas, hiszen a fej-, mellkas- és oldallégzsákok mellett városi vészfékező rendszer is választható lesz.

A Citigo 3563 mm hosszú, 1641 mm széles és 1478 mm magas, tengelytávja 2420 mm, a négyszemélyes utasteret 251 literes csomagtartó egészíti ki. Az ára egyelőre titok, ugyanakkor biztos, hogy valamivel olcsóbb lesz, mint az Up!, amelynek a németországi alapára 9850 euró (2,93 millió forint).

Skoda Volkswagen modell sebesség UP citigo
Kapcsolódó cikkek