Cégvilág

A TUI már a görög kilépésre készül: újraszerződtek a szállodákkal

A TUI német touroperátor új szerződés megkötésére kérte fel a görög szállodákat, ami lehetővé teszi majd, hogy a házak a saját valutájukkal fizessenek ha esetleg az ország kilép az eurózónából.

A lépésről a német Bild újság adott hírt, amit a turisztikai vállalat szóvivője később meg is erősített, írja a Tourexpi. Az új szerződés szerint a szállodák bármilyen, az országban bevezetésre kerülő valutában fizethetnének, ha Görögország elhagyja az eurózónát. Váltási árfolyamként pedig a kormány által meghatározott árfolyamot kell figyelembe venni, idézi a levelet a Bild nyomán a TurizmusOnline.

A TUI szóvivője, Robin Zimmermann úgy kommentálta a lépést, hogy felelősségteljes vállalatként meg kell védenie magát a TUI-nak a következményektől, amit Görögország kilépése eredményezne. A görög turisztikai hivatal elnöke, Andreas Andreadis máshogy vélekedik a kérdésről, szerinte a TUI-nak nem szabadna ilyen nyomás alá helyeznie az ország szállodáit és nem hiszi, hogy bármely görög szállodás belemenne egy ilyen szerződés aláírásába.

újraszerződés TUI görög szálloda eurózóna
Kapcsolódó cikkek