Cégvilág

Államosított cafeteria - A Sodexo nem hátrál meg

A Sodexo motivációs rendszerek üzletága hosszú távra tervez Magyarországon: ezt bizonyítja, hogy idén ősszel több új szolgáltatást vezetett be, ezek között elektronikus, kártyaalapú megoldásokat is kínál – áll a cégcsoport lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A logisztikai és gyártóközpont felújítása mellett egy újabb csúcstechnológiájú lézernyomtatóval bővítette gépparkját a Sodexo, amely így évente több százmillió darab papíralapú utalványt képes legyártani. Az itthon gyártott utalványok hazánkon kívül idén szeptembertől már három európai ország – Ausztria, Németország és Lengyelország – számára készülnek. A papíralapú utalványok gyártásfejlesztése mellett a vállalat az elektronikus, kártya típusú étkezési utalvány fejlesztésére, valamint a teljes béren kívüli juttatási rendszer kialakítását támogató szolgáltatáscsomag és cafeteriaszoftver kialakítására az elmúlt két évben több mint félmilliárd forint beruházást eszközölt.

A papíralapú étkezési utalványok külföldön cseppet sem vesztettek népszerűségükből az elmúlt években. Az osztrák, német és lengyel igényeket kielégítve az Ikarus Parkban lévő Sodexo logisztikai és gyártóközpontban gyártott utalványok száma immár eléri az évi közel 300 millió darabot. Az utalványpapír hologramozása Diósgyőrben történik, ahol a magyar papírpénzé is készül.

Az utalványborítékokat különböző hazai kis- és középvállalatok szállítják, míg a biztonsági papírra készülő alnyomatokat a szintén magyar tulajdonú Állami Nyomdától rendeli a Sodexo, egymilliárd forintos szerződés keretében. Az elfogadóhelyektől való visszaérkezésüket követően az utalványokat megsemmisítik, azonban a papíralapanyag szintén hazai feldolgozókhoz kerül további felhasználásra, újrahasznosításra. Az utalványok kiszállítását döntő többségben magyarországi vállalkozások
végzik.

Sodexo utalvány cafeteria elfogadóhely kkv
Kapcsolódó cikkek