Cégvilág

Az Alkonyat rajongóit támadják a vírusok

A nagysikerű Twilight (Alkonyat) filmsorozat rajongói mindenütt lesben állnak, hogy újabb és újabb részleteket tudjanak meg az interneten az Alkonyat - Hajnalhasadás első részéből. A kiberbűnözők pedig tisztában vannak azzal, hogy a kíváncsiság könnyen felülkerekedhet az óvatosságon, ha a természetfeletti filmsorozatról van szó.

A Norton jelentése szerint a filmhez kapcsolódó rákeresések közül sok végződik rosszindulatú találatokkal. Ha valaki rákattint a kívánt eredményekre, gyakran előfordulhat, hogy a linkek vírusokat, valamint billentyűzetfigyelő programokat tartalmaznak. A kiberbűnözők fertőzött szoftvereket telepítenek az okostelefonokra, számítógépekre vagy táblagépekre.

A leggyakoribb keresések, amelyek vírusos találattal járnak, azok általában képek, előzetesek, klipek, szerepválogatási információk és forgatókönyv részletek a sorozatból. A legtöbb keresési találat, amelyeknél a Norton már tapasztalt rosszindulatú eredményeket a következők: "Meztelen képek Taylor Lautner-ről", "Robert és Kristin csókja", valamint "Alkonyat igaz szerelem"

A Norton szerint a rosszindulatú keresési eredmények száma most kezdi elérni a csúcspontját, a film egyre közelgő megjelenésével pedig még több, filmhez kapcsolódó fenyegetésekre, csalásokra és kéretlen levelekre lehet számítani, ahogy a kíváncsiság is eléri a tetőfokát.

keresőtalálat okostelefon vírus Norton alkonyat
Kapcsolódó cikkek