Cégvilág

Az RTL is érdeklődik a Big Brother-cég iránt?

A német RTL állítólag érdeklődik a Big Brother, az Áll az alku és a 40 milliós játszma producereként ismert Endemol iránt, megegyezés azonban csak az utóbbi cég anyagi helyzetének rendeződése után várható.

Az Endemol megerősítette, hogy nem a Time Warner - mely egymilliárd dolláros ajánlatot tett épp a múlt héten - az egyetlen érdeklődő iránta, azonban hivatalosan még senki más nem kereste meg a vállalatot. Az esetleges felvásárlási szándékot az olasz La Repubblica című lap szellőztette meg, ám azt az RTL nem kívánta kommentálni.

A Time Warner ajánlata után várható, hogy a társaság iránt érdeklődők száma megugrik majd, így várható, hogy akár az NBC Universal vagy a Sony is tesz ajánlatot a cégre. Az Endemol azonban egyelőre az adósságai rendezésére fókuszál.

A Mediaset, a Goldman Sachs''s Capital Partners és az alapító befektetési cége, a Cyrte által közösen birtokolt produkciós vállalatnak ugyanis 2,8 milliárd eurónyi adósságot kell átstrukturálni, mivel nem sikerült megegyeznie a korábbi hitelezőivel. Az elsődleges feladatot pedig ez jelenti az Endemol számára, eladásról csak ezek után lehet szó - tette egyértelművé a cég.

Endemol RTL Time Warner
Kapcsolódó cikkek