Cégvilág

Elfogy a tulajdonosok pénze, kedve, lelkesedése

Magyarországon a 2,3 millió 15 és 34 év közötti fiatalból mindössze 87700 vállalkozik; ez a fiatalok 3,7 százaléka, s európai és amerikai viszonylatban is nagyon alacsony szám. Tíz hazai induló vállalkozásból csupán egy lesz sikeres.

A legtöbb esetben az újonnan alakuló vállalkozások nem tudnak elég biztos alapokkal indulni, s mire a teljes cég összeáll, elfogy a tulajdonosok pénze, lelkesedése. Ahazai kkv-szektor egyharmada öt-nyolc éven belül generációváltás előtt áll, és egyszerűen alig van utánpótlás.
A Fiatal Vállalkozók Hetének egyik célja, hogy minél több
fiatalt integráljanak a gazdasági életbe, és kezdjenek értéket termelni vállalkozóként.

Ezen a héten, november 14. és 20. között a világ 120 országában tartják meg a rendezvénysorozatot, amelyet Magyarországon a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (Fivosz) szervezett meg. Az országos – Budapesten és 11 vidéki városban megrendezett –, ingyenes seménysorozaton az előadókat olyan vállalatok adták, amelyek a 2010. évi magyar 6,5 százalékát adták. A hét végén szervezik meg a
Fiatal Vállalkozók Hete Gálaestjét, ahol az idén is kiosztják az Országos Fiatal Vállalkozó Díjat, és most először az Országos Női Vállalkozói Díjat is.

Fivosz Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége fiatal vállalkozók hete
Kapcsolódó cikkek