Cégvilág

Zöldülnek a budapesti irodák

A napokban két budapesti irodaház is a brit BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) nemzetközi épületminősítő rendszer egy-egy fokozatát nyerte el az in USE – már használatban lévő – kategóriában.

A Futureal által fejlesztett Corvin Irodák I. épülete a rendszer „jó” minősítését kapta meg. A Futureal tapasztalatai szerint az elmúlt évek során erősen növekedett az érdeklődés a „zöld” épületek iránt, egyre fontosabbá vált a környezettudatosság az épületek tervezésénél, kivitelezésénél is. „A környezetvédelmi minősítés tovább erősíti a Corvin Irodák iránti érdeklődést, és komoly szempont lehet a bérlői döntéseknél, hiszen egy ilyen minősítés biztonságérzetet ad”– emelte ki Berki János, a Futureal Development irodaüzletágának projektigazgatója.

Az Ablon csoport fejlesztésében megvalósult Gateway Office Park pedig a BREEAM „nagyon jó” minősítését kapta meg, így a társaság szerint a projekt Európa élmezőnyébe került, miután ezzel a fokozattal magyar létesítmény még nem rendelkezik. „Az irodaházat az Ablon cégcsoport saját környezettudatos standardjai szerint építtette és üzemelteti, ezért is örömteli visszaigazolás a társaságnak, hogy a minősítés megerősítette a működés helyes irányát” – fűzte ehhez hozzá Lovro Adrienn, az Ablon magyarországi igazgatója.

minősítés ablon Corvin breeam zöld iroda
Kapcsolódó cikkek