Cégvilág

2 milliárd forintos beruházás, 70 új munkahely - pörög a győri Audi

Járműfejlesztéssel bővíti tevékenységi körét az Audi Hungaria Motor Kft., amelynek területén már jól halad a komplett autógyár építése. A 70 mérnöknek állást teremtő járműfejlesztés hátterének létrehozásásra 2 milliárd forintot fordít a vállalat.

A mérnökcsapat többek között üzemi körülmények közötti hajtáslánc-és járművizsgálatokkal és az Audi modellek tartóstesztjével foglalkozik majd. Mindehhez persze különleges képzettség is szükséges, ezért a cég a méréstechnika, numerikus szimuláció vagy motorapplikáció terén tapasztalattal rendelkező szakképzett gépész-és járműmérnököket keres.

Az Audi leányvállalatnál ugyanakkor nem újdonság a fejlesztői tevékenység, hiszen éppen tíz éve hozták létre a motorfejlesztő központot, amely részt vesz az új motorgenerációk fejlesztésében valamint azok gyártásának optimalizálásában. Emellett a központ 150 mérnöke és munkatársa intenzíven foglalkozik különböző fejlesztési projektekkel, például a súrlódási teljesítmény vizsgálatával, csavarozási és akusztikai elemzésekkel. Az Audi erre a központra az elmúlt tíz év alatt összesen 9 milliárd forintot fordított.

Audi jármű autó Győr járműfejlesztés
Kapcsolódó cikkek