Cégvilág

Csöndes visszahívás - Tűzveszélyes-e a Chevrolet Volt?

Az amerikai Kongresszus illetékes bizottsága meghallgatásokat tart a General Motors Chevrolet Volt autójának tűzeseteivel kapcsolatos intézkedéseiről.

A Nemzeti Autópálya-biztonsági Szervezet (NHTSA) még tavaly júniusban kezdte vizsgálni a Chevrolet Voltot, amikor három héttel a töréstesztet követően kigyulladt az egyik autó akkumulátora. Később két további tűzeset is történt, november 25-én pedig hivatalos vizsgálat indult a modell ügyében. A múlt héten lezáruló folyamat végén az NHTSA kijelentette, hogy a Volt nem tűzveszélyesebb, mint a hagyományos üzemű autók.

Ugyanakkor több képviselő kételkedik a vizsgálat pontosságában és szeretnének választ kapni arra, miért csak novemberben tájékoztatták a közvéleményt a júniusi tűzesetről. Jim Jordan az AP szerint felvetette, hogy a kormány, amely jelenleg is a GM több mint 26 százalékát birtokolja, gyorsan el akarja terjeszteni az elektromos autókat anélkül, hogy megfelelően felmérné a kockázatokat.

Az NTHSA szóvivője közölte, hogy helyesen jártak el, hiszen ha bármilyen veszély fenyegette volna az autósokat, azonnal jelezték volna. A GM vezére szintén állítja, hogy megfelelően kezelték a problémát. Már kérdés, hogy a cég arra kéri a Volt tulajdonosokat, hogy vigyék szervizbe autóikat a tűzveszély csökkentése érdekében. A GM azt reméli, hogy az akkumulátor acéllal történő beburkolásával javul a helyzet, az "ügyfélelégedettségi program" a hírügynökség szerint egy csöndes visszahívás, amivel a konszern igyekszik elkerülni a nevén nevezett visszahívással járó presztízsveszteséget.

 

tűzveszélyes General Motors elektromos autó GM tűz VOLT Chevrolet
Kapcsolódó cikkek