Cégvilág

Étkezési utalványok - A Sodexo és társai nem adják fel

Az EUFE (Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés) tagvállalatai – akik az első, és legrégebb óta folyamatosan jelenlévő szolgáltatói a hazai szegmensnek – fennakadás nélkül, továbbra is a megszokott minőségben biztosítják termékeiket és szolgáltatásaikat.

Az új szabályozásnak megfelelően az EUFE tagjai 51,17 százalékos adóteher mellett bocsátják ki étkezési utalványaikat. Az mértéke ugyan emelkedett, azonban a cégek, az Edenred, a Le ChÈque Déjeuner és a Sodexo továbbra is üzleti potenciált látnak abban, hogy munkatárssal a magyar piac aktív szereplői legyenek, és az étkezési utalványokat megtartsák portfoliójukban, fő feladatuknak pedig az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását tartják a jövőben is.

A munkavállalók számára az étkezési utalvány mindennapos és alapvető cafeteria juttatássá vált az elmúlt mintegy másfél évtizedben. 2012 januárjától a tagcégektől megrendelt étkezési utalványok 51,17 százalékkal adóznak. Ezzel a kulccsal számolva a munkáltatók terhei számottevően nem magasabbak, mint a kedvezményes (30,94 százalék) étkezési utalvány esetében, emellett a cégek kiterjedt elfogadó hálózatuk miatt nagyobb vásárlóerőt biztosítanak a fogyasztóknak. A munkáltatók és munkavállalók terhei abban az esetben a legmagasabbak, ha az alkalmazottak a juttatást teljes egészében bér formájában kapják.

Az EUFE meggyőződése, hogy a teljes piac, a szolgáltatók, illetve egyes termékek és szolgáltatások jövőjét majd az ügyfelek döntései, illetve a munkavállalók szükségletei és tapasztalatai határozzák majd meg.

 

Sodexo cafeteria étkezési utalvány edenred eufe ChÈque Déjeuner
Kapcsolódó cikkek