Cégvilág

Repülni fog Trichet

Az Airbusokat is gyártó EADS konzorcium igazgatótanácsában kap helyet Jean-Claude Trichet – értesült a Les Echos francia pénzügyi napilap. Az Európai Központi Bank nemrég leköszönt francia elnöke Arnaud Lagaredere helyét veszi át. A médiamogulként is ismert üzletember lesz az igazgatótanács új vezetője, miután onnan távozik a német Bobo Übber.

A személyi változások, amelyeket az óriáscég részvényeseinek májusi közgyűlése hagyhat jóvá, a francia és a német tulajdonosok közötti egyeztetés eredménye lehet. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a vezérigazgatói poszton Louis Gallois-t Tom Enders váltja. Ennek fejében kaphatott pozíciót az amúgy mérnöki végzettséggel rendelkező Trichet, mivel Párizs több franciát szeretne látni az igazgatótanácsban. A Les Echos úgy értesült, hogy a francia állam az Eurocopter vezetésére, vagy a pénzügyi igazgatói címre is igényt tart.

A vérfrissítés ráfér az EADS-re, mivel az elmúlt időszak árfolyamingadozásai érzékenyen érintették a társaság jövedelmi helyzetét. A tavalyi évet nettó veszteséggel zárta a cég.

 

Airbus repülőgépgyártó EADS Jean-Claude Trichet
Kapcsolódó cikkek