Cégvilág

Építkezik az Ablon a budapesti repülőtér mellett

Megkezdi az Ablon csoport a Liszt Ferenc Repülőtér közelében lévő Airport City Logisztikai Park harmadik fázisának fejlesztését a H épületének megépítésével.

 Az új fejlesztéssel újabb 6750 négyzetméteres raktárral, illetve irodaterülettel bővül a park. A lépésre azért kerülhet sor, mert a Benteler Distribution Hungary Kft. és az ABLON cégcsoportba tartozó New Sites Kft. 6300 négyzetméter raktár és irodaterület bérletére írt alá szerződést a napokban. A megállapodás értelmében a Benteler Distribution hosszú távú bérlője lesz az Airport City Logisztikai Park új épületének. Az épületet a tervek szerint 2012 decemberében adják át az Ablon Group dél-pesti logisztikai bázisán.

A beruházás a Benteler Distribution működési és kereskedelmi igényeinek megfelelően valósul meg, és további irodai területekkel is bővíti a park kínálatát. A tervek alapján az új épületben olyan szolgáltatások is helyet kapnak, melyek a park jelenlegi bérlőinek kényelmét is szolgálják majd. A Benteler Distribution Hungary Kft. a világszerte aktív Benteler Distribution Group tagja. A 31 ország mintegy 60 helyszínén, hozzávetőlegesen 1400 alkalmazottat foglalkoztató Benteler Distribution az egyik legjelentősebb acélipari vállalat.

„Nagy öröm számunkra, hogy logisztikai parkunk egy ilyen, az építőipar számára különösen nehéz időszakban is töretlenül fejlődik és egy újabb piacvezető céggel bővül bérlői portfóliónk. Mivel a Bentelerrel kötött szerződés az Airport City újabb ütemének megkezdését is jelenti, úgy gondolom, a tranzakció valóban fontos esemény nem csupán a cégcsoport, de a hazai logisztikai piac mindennapjaiban is” – mondta Lovro Adrienn, az Ablon Kft. ügyvezető igazgatója.

A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is folyamatosan növekvő logisztikai park kiadottsága az újabb ütemmel immár 80 százalékosra bővül. Az Airport City jelenleg 6000 négyzetméter raktárat és 750 négyzetméter azonnal költözhető irodai területet kínál. A hír igazán pozitívnak tekinthető a gyakorlatilag befagyott ipari szegmensben, mert a mostani bejelentéssel a tavalyi átadás közel 70 százalékát el is éri a piac, miután 2011-ben csupán egy 10000 négyzetméteres raktárat avattak fel. VG

Airport City Logisztikai Park ablon liszt ferenc repülőtér reptér
Kapcsolódó cikkek