Cégvilág

Most már biztos: Budapestre jön a Ryanair

Pénteken Dublinban véglegesítik azt a megállapodást a Ryanair, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel a budapesti repülőtér használatáról, amit csütörtökön Budapesten jelentett be Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója.

A vezérigazgató bejelentette azt is, hogy február 17-én nyitja meg budapesti bázisát, amely az 51. lesz és ahol 5 repülőgép állomásozik majd. Három már a jövő péntektől, két új Beoing 737-es pedig március közepén érkezik a gyárból. A január végén közölt kétmillió utassal szemben a Ryanair 2,4 millióval számol az első évben. Az MTI kérdésére a vezérigazgató elmondta, hogy a magyar kormánnyal is tárgyaltak, de a kapott kedvezmény nagyságát és mibenlétét nem közölte.

A Ryanair 26 új útvonalra tervez járatokat Budapestről, hat desztináció tekintetében már a Malév összeomlása előtt megkezdődtek a tárgyalások, a többi járat indítása jelenleg van terítéken. Mint arról beszámoltunk, a cég és a Budapest Airport között komoly konfliktus alakult ki, mivel a légitársaság már akkor elkezdte a jegyek értékesítését, amikor az érintett járatokra még nem is kapott engedélyt.

utas Budapest Aiport járat Ryanair
Kapcsolódó cikkek