Cégvilág

Tovább tart a német reptéri sztrájk - budapesti járat is érintett

A német légtérbiztosítási szakszervezet (GdF) a frankfurti repülőtéren csütörtökre tervezett sztrájkját péntekre is ki akarja terjeszteni.

"Ha nem következik be változás, akkor pénteken beszüntetjük a munkát 8 és 22 óra között" - közölte csütörtökön Matthias Maas, a GdF szóvivője a Handelsblatt szerint. Csütörtökön 15 órától hát órán keresztül 200 közlekedésirányító és egyéb szakember sztrájkol, hogy így kényszerítsen ki magának jelentősen nagyobb jövedelmet és jobb munkafeltételeket.

A repülőteret üzemeltető Fraport cég a sztrájkkal való fenyegetőzést elképzelhetetlennek tartja, és jelezte, hogy a járatoknak legalább a felét biztosítani fogja. Mindenesetre a repülőtér egyelőre nem fogja megkísérelni, hogy a sztrájkot bírósági határozattal leállítsa. Ezt a lehetőséget azonban a Fraport továbbra is nyitva tartja - mondta egy szóvivő. A frankfurti repülőtér egyébként már napok óta készül a sztrájkra és reméli, hogy legalább minden második járatot elindíthat.  

A frankfurti légikikötő a kontinentális Európa második legforgalmasabb repülőtere, amely naponta 1300 járatot indít, illetve fogad.

A Lufthansa 15 órakor induló gépe a jelenlegi járatinformáció szerint elindul Budapestről, de a 19.05-ös frankfurti gépet már törölték - közölte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Hardy Mihály elmondta: tudomása szerint nem a légiirányítók, hanem a földi kiszolgálók szüntetik be a munkát csütörtökön a frankfurti repülőtéren.A Budapest Airport internetes járatinformációja szerint a Lufthansa - most csak ez a légitársaság közlekedtet a magyar fővárosból Frankfurtba repülőgépeket - két délelőtti járata felszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

 

sztrájk Frankfurt reptér Budapest Aiport
Kapcsolódó cikkek