Cégvilág

Újabb biztató kísérlet a Richternél

Szignifikánsan javult a Richter tesztelés alatt lévő, cariprazine nevű készítményével kezelt akut mániás betegek állapota – közölte a gyógyszergyártó társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

 A vizsgálat öt hete alatt csaknem ötszáz 18 és 65 év közötti, I. típusú bipoláris betegségben szenvedő férfit és nőt osztottak be a véletlenszerűen három csoportba. Az egyik csoport 3–6 milligramm, a másik 6–12 milligramm gyógyszert kapott naponta, a harmadik csoport pedig eközben placebót szedett. A cariprazine-nal kezelt betegek tüneteiben már az alacsonyabb dózis használata mellett is javulás következett be.

A hírre – amely egy tavaly október elején bejelentett hasonló vizsgálat eredményének megerősítése – a Richter árfolyama enyhe emelkedéssel reagált. A szakértők arra számítanak, hogy a gyógyszergyár heteken belül újabb vizsgálat eredményét teszi közzé a cariprazine-nal kapcsolatban, a szer hatását ugyanis a skizofréniában szenvedő betegeken is tesztelik. „Ha ezek az eredmények is pozitívak lesznek, az mintegy ötezer forinttal emelheti meg a Richter árfolyamát” – mondja Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája. Hosszabb távon, 2016–2017-ig bezárólag pedig akár 40 ezer forintnyi növekedést is eredményezhet a cariprazine, ha a gyógyszer hatásos lesz, és megfelelő piacot is sikerül számára találni.

Növekvő eredmény az Egisnél

A 2011/2012-es üzleti év első negyedéve az Egis-csoport számára nehezedő piaci, de kedvező árfolyamkörnyezetet biztosított – áll a társaság tegnap közzétett első pénzügyi negyedévet záró beszámolójában.

Az Egis a negyedévben 30,4 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 5 százalékkal kevesebb az elmúlt évinél. Az árbevétel forintértékét az árfolyamhatások növelték, míg piaci, valamint szezonális hatások csökkentették.

Az Egis a negyedévben 30,4 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 5 százalékkal kevesebb az elmúlt évinél. Az árbevétel forintértékét az árfolyamhatások növelték, míg piaci, valamint szezonális hatások csökkentették. -->

molekula skizofrénia kísérlet Richter
Kapcsolódó cikkek