Cégvilág

Vesztes szériában a nyerőgépek

Egyre nehezebben termelik ki az üzemeltetők a nyerőgépenkénti havi 500 ezer forintos játékadót. A Szerencsejáték Zrt. hamarosan elindítja megújult sportfogadási oldalát.

November eleje óta a nyerőautomaták száma ötödére csökkent az ötszörösére emelt játékadó miatt. Az 500 ezer forintos havi fix játékadó számos üzemeltető szemszögéből egyenlő volt a tevékenység betiltásával.

„A nyerőgépek rohamosan megfogyatkoztak az országban, az adóemelés előtt, 2011. harmadik negyedévének végén még több mint 22 ezer automata működött, januárban alig több, mint hatezret regisztrált az adóhatóság, március elejére azonban ez a szám négyezerre csökken” – mondta lapunknak Schreiber István. A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) elnöke szerint a pénznyerő ágazatban működő vállalkozások körében azért is egyre nagyobb a bizonytalanság, mert máig nem hozták nyilvánosságra az új szerencsejáték törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeletet.

„Akik szüneteltetésre kényszerültek, azért aggódnak, hogy mikor tudnak újra üzemeltetetni, akik néhány géppel a piacon maradtak, azok azért aggódnak, hogy meddig tudják még a veszteségeiket finanszírozni” – fogalmazott Schreiber István. A pénznyerő ágazatban hatalmas változást jelent majd, hogy minden pénznyerő automata úgynevezett központi – adóhatósághoz bekötött – szerveren keresztül üzemelhet majd.

További részletek a mai Világgazdaságban

nyerőautomata szerencsejáték játékadó
Kapcsolódó cikkek