Cégvilág

Évente 140 ezer kerékpár gördülhet ki Esztergomból

Évente 140 ezer kerékpár készülhet a Neuzer Kft. új kerékpárgyárában, melyet tegnap adtak át az Esztergomi Ipari Parkban. Az ország legnagyobb – magyar tulajdonban lévő – kerékpárgyára teljes kapacitáson 130 főnek ad munkát – mondta Neuzer András, a társaság tulajdonosa.

 A hatezer négyzetméteres hasznos alapterületű üzem a technológiai és informatikai fejlesztésekkel együtt összesen mintegy 690 millió forint ráfordításával készült el, ebből 100 milliót telephely-fejlesztési pályázaton nyert a társaság – idézte a tulajdonos szavait a távirati iroda. Neuzer András elmondta azt is, az új üzem megépülése lehetőséget ad a termékszínvonal javítására, a kerékpárpiac prémium szegmensében való megjelenésre.

A Neuzer cégcsoport forgalma tavaly meghaladta a 3,6 milliárd forintot. Kizárólag saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat gyártanak, ezeket saját hálózatukban értékesítik. Belföldön 1,4 milliárd forintot tett ki, s hasonló összegű az EU-s országokból származó árbevétel. Az uniós piacokon 60 ezer kerékpárt adnak el évente, ezek 64 százaléka Hollandiában, 17 százaléka Németországban talál gazdára. A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Romania, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik, s évente 9500 kerékpárt értékesít.
A Neuzer Kft. ezenfelül Csepelen tart fenn egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak.

Neuzer kerékpár Csepel
Kapcsolódó cikkek