Cégvilág

Ipari park lett a Hajdu területe

Ismét növelte árbevételét a Hajdu cégcsoport, amely ugyanakkor létszámcsökkentésre kényszerült.

Elnyerte az ipari park címet a Hajdu Infrastruktúra Zrt. által működtetett ipari terület, amely a három Hajdu-vállalat mellett további három cégnek ad otthont.

A Debrecen és Nyíregyháza között félúton, Téglás külterületén található HAJDU Ipari Park jelenleg 58 hektáros, de szükség esetén bármikor tovább bővíthető, hiszen a tulajdonos, a Hajdu csoport további, körülbelül 150 hektáros ipari területtel rendelkezik. A telepnek saját iparvágánya, villamosenergia-, távhő- és ivóvízellátása, valamint szennyvíztisztítója van. A cég tavaly 205 millió forintos sajáterős beruházás során felújította a teljes energiahálózatot és újra forgalomba helyezte az iparvágányát is. A fejlesztések idén tovább folytatódnak: korszerűsítik a vízhálózatot, a sűrített levegőszolgáltatást és az ipari szennyvíztisztító telepet is.

Az előzetes adatok szerint tavaly 11,4 milliárd forintra emelkedett a Hajdu cégcsoport auditált árbevétele – mondta el lapunknak Novotni István, a Hajdúsági Ipari Zrt. vezérigazgatója, hozzáfűzve: ez annak tükrében különösen nagy eredmény, hogy a  cégcsoport forgalma az tavaly előtt is jelentősen bővült: 9,602 milliárd forintra emelkedett a 2010-es 7,721 milliárdról.

További részletek a szerdai Világgazdaságban

Novotni István Téglás bojler Hajdu
Kapcsolódó cikkek