Cégvilág

Új kulturális műsorok mától a közmédiában

Ma indul a Művészetek Palotája (Müpa) és az MTVA tartalmi-stratégiai együttműködése; a megállapodást tegnap írta alá Böröcz István és Káel Csaba.

A két vezérigazgató elmondta: a december 31-ig szóló szerződés keretében a Duna csatorna, az m1 nézői, illetve az MR2-Petőfi Rádió és az MR3-Bartók Rádió hallgatói a Müpa 135 kulturális eseményével találkozhatnak. A közmédia műsorába így bekerülnek az élő koncertközvetítések mellett a Müpában az elmúlt négy évben rögzített könnyű- és komolyzenei, jazz- és világzenei koncertek, valamint egy-két hónapos, friss felvételek is.

Káel Csaba emlékeztetett arra, hogy az elmúlt húsz évben a minőségi kultúra csupán ad hoc közvetítéseken keresztül tudott megjelenni a hazai médiakínálatban. Böröcz István pedig hangsúlyozta: ezek a műsorok a közszolgálati média csatornáin összehangoltan, követhetően jelennek meg.
A rádiós és tévés közvetítéseknél átlagban 100 ezer nézőre, illetve hallgatóra számítanak. Szabó László Zsolt, az MTVA gyártási és műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta: egy nézőt legfeljebb 20 forintos ráfordítással érnek majd el a kulturális tartalmak. A Müpa és az MTVA közötti együttműködés a tervek szerint 170 millió forintba kerül. A szerződést Böröcz István reményei szerint jövő év elején meghosszabbítják.

MTVA közmédia Káel Csaba
Kapcsolódó cikkek