Cégvilág

Ezt az új Mercedest gyárthatják Kecskeméten - fotók

Hétfőn a pekingi autószalonon lesz a világpremierje a második kecskeméti Mercedes modellnek, amit szerényen tanulmányautóként mutatnak be.

A Mercedes Concept Style Coupé ugyanakkor már teljesen készen van, hiszen két hete, a kecskeméti gyár hivatalos termelésindításakor bejelentették: a  négyajtós kupé, a CLA próbagyártása már idén elkezdődik, a sorozatgyártás pedig a jövő év elején indul.

A gyáravatón Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és egyben a Mercedes-Benz Cars vezetője azt is elmondta, hogy ezzel megkezdődik a Mercedes-Benz offenzívájának második lépcsője a prémium-kompakt szegmensben és hozzátette: a modell lesz a középkategória sportos autóinak etalonja.

Az húszhüvelykes kerekeken gördülő karosszériaköltemény oldalablakai keret nélküliek, és a könnyedség hangsúlyozására  B-oszlop nélkül tervezték az autót.

Az új benzinmotor-nemzedék 2.0 literes változatának teljesítménye 155 kW (211 LE), amelyet duplakuplungos 7G-DCT automata és 4MATIC összkerékhajtás továbbít. A motor érdekességei a közvetlen befecskendezés, a turbófeltöltés, a szegény keverékes üzemmód továbbfejlesztett égésfolyamata és réteges hengertöltése, a gyorsan kapcsoló porlasztók többszörös befecskendezésével elért réteges keverékképzés, valamint az igény szerinti többszörös gyújtás.


[enews_gallery id='488592']

új modell Coupé concept Mercedes Kecskemét
Kapcsolódó cikkek