Cégvilág

Óriási kaszálást remél a Bosszúállóktól a Disney - rá is fér

Hatalmas várakozásokkal tekint a Disney film üzletága a Bosszúállók május 4-i premierjére, miután igen nagyon bukott a szintén kasszasikernek szánt John Carterrel.

A Disney reményei szerint a Bosszúállók 150 millió dolláros bevételt hoz az első hétvégén, ezzel a cég Sötét lovag és a Harry Potter filmek ligájába kerülhetne. A Forbes emlékeztet arra, hogy a Vasembert , Amerikai Kapitányt és más szuperhősöket felvonultató mozi sikerére mérget vehetünk, hiszen a főszereplő karakterek már bizonyították képességeiket a kasszáknál.

A siker nagyon ráfér a Disneyre, hiszen a közelmúltban prezentálta a filmtörténet egyik legnagyobb bukását a John Carterrel. A Tarzan írójának könyvéből készült több mint kétórás effekt dömping elkészítésének költsége mintegy 250 millió dollár volt, amit megfejeltek további körülbelül 100 millió dollárnyi marketinggel. A vállalat becslése szerint ebben a negyedévben 80-120 millió dolláros mínuszt könyvel el a film miatt.

A Bosszúállók premierje egyébként azért is érdekes, mert által lemérhető, mennyiben volt jó üzlet a Marvel 2009-es megvásárlása. Miközben a legendás képregénykiadó mindössze 5 százalékot jelent a Disney teljes értékét tekintve, a Forbes úgy látja, hogy a Marvel tulajdonában lévő képregényekből készített mozik a Disney 20 százalékát jelenthetik.

 

mozi vasember amerika kapitány bosszúállók kasszasiker marvel
Kapcsolódó cikkek