Cégvilág

1 milliós GVH-bírságot kapott a Digi

Egy millió forint bírság megfizetésére kötelezi a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mivel úgy látja, a vállalat nem teljesítette a korábbi, fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat kapcsán előírt kötelezettségét.

A versenytanácsa a tegnap közzétett döntés szerint megállapította, hogy a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. nem teljesítette a Vj-63-035/2010. számú végzésben előírt kötelezettségeket.

Az eljáró versenytanács a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft.-t egymillió forint bírság megfizetésére kötelezi, amelyet a végzés kézhezvételétől számított harminc napon belül a Gazdasági Versenyhivatalnak köteles befizetni.

Ha a kötelezett a bírságfizetési kötelezettségének határidőben nem tesz eleget, késedelmi pótlékot köteles fizetni. A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes kétszeresének 365-öd része. A bírság és a késedelmi pótlék meg nem fizetése esetén a Gazdasági Versenyhivatal megindítja a végrehajtást. A Digi jogorvoslattal élhet a döntés kapcsán

 

tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat Digi bírság GVH
Kapcsolódó cikkek