Cégvilág

A D&B a németekre és a svédekre fogad - Kockázatfelmérés EB-keretben

A Dun & Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő a labdarúgó Európa-bajnokság 2012. június 8-ai kezdetekor megvizsgálta a 16 résztvevő nemzet, ország kockázatossági rangsorát.

Az első helyen Németország és Svédország osztozik, ahol az üzletkötésekhez kapcsolódó kockázat elhanyagolhatónak tekinthető. A következő, a gazdasági környezet bizonytalanságait jól kompenzáló, szintén alacsony kockázati faktorral rendelkező csoportban Anglia, Franciaország és Hollandia található, akiket Dánia szorosan követ. Horvátországnál és Olaszországnál valamelyest jobb eredménnyel végzett a Cseh Köztársaság és Lengyelország. Ezekben az országokban a D&B már aktív kockázatkezelést javasol.

A lista hatodik helyén Írország áll, nem sokkal lemaradva tőle pedig Portugália és Spanyolország jön, ám ezek az országok már a jelentős kockázatokat hordoznak. A rangsor legalján helyezkedik el Görögország, Oroszország és Ukrajna, aki ezekben az országokban szeretne üzletet kötni, számolnia kell bizonytalansággal. A D&B azt javasolja, hogy csökkentsük minimálisra a kapcsolatot ezen országok cégeivel, illetve alkalmazzuk a kockázatkezelést nagyon körültekintően.

A legbiztonságosabb a B csoporttal üzletelni, 2.25-tel ugyanis ennek lett a legalacsonyabb kockázati értéke. a második helyezett a D csoport 2.5-tel, míg a harmadik a C csoport, viszonylag magas 3.5-ös értékkel. Az utolsó helyezett az A csoport 4-es átlaggal.

kockázat országkockázat Európa Bajnokság Dun & Bradstreet
Kapcsolódó cikkek