Cégvilág

Még több irodaház kell!

Egy héten belül a két jelenleg fejlesztés alatt álló budapesti irodaház is bokrétaavató ünnepséget tartott.

Meghatározó jelentőségű irodaház-fejlesztés csak a Váci út környékén van, azok is a célegyenesbe fordultak a napokban. Az újabb projektek tervei már az asztalon vannak, megvalósításuk sikeres lehet, mert a több ezer négyzetmétert keresők igényeit ma nem elégíti ki a piac.

Egy héten belül a két jelenleg fejlesztés alatt álló budapesti irodaház is bokrétaavató ünnepséget tartott, miután elérték legmagasabb pontjaikat. A Váci úton a belga Atenor fejlesztésében épülő Váci Greens nevű irodapark közel 15 ezer négyzetméteres A épülete most érte el a szerkezetkész készültséget, a 85 ezer négyzetméternyi kiadható területű komplexum első tagját a tervek szerint 2013 tavaszán adhatják át. A teljes projektre öt év alatt mintegy 50 milliárd forintot szán a társaság, eddig 40 millió eurót költöttek el. Borbély Zoltán, az Atenor Group hazai projektigazgatója lapunknak elmondta: több tender is zajlik, de aláírt bérleti szerződésük még nincsen, azonban az érdeklődés az elmúlt időszakban látványosan nőtt.

A másik jelenleg futó fejlesztés a svéd Skanska nevéhez köthető, szintén a Váci út vonzáskörzetében található, 7 milliárd forint értékű LEED Platinum előminősített Green House 17 800 négyzetméteren. Az év végétől költözhető ház kiadottsága már jóval jobban áll, rendelkezik előbérleti szerződésekkel. Az Avis Budget Group és az ABB a rendelkezésre álló terület közel felét kötötte le, sőt ha az Avis él 3500 négyzetméteres opciós jogával, akkor a kiadottság elérheti a 70 százalékot is – mondta Pados Gábor, a Skanska projektvezetője.
Cikkünk teljes terjedelmében a keddi Világgazdaságban

Skanska Atenor váci greens irodaház-fejlesztés
Kapcsolódó cikkek