Cégvilág

Szállodapiac: túl sok a fóka

Összességében romlik az ötcsillagos hotelek nyereségessége, de egyedi esetekben megtérülhet a befektetés. Ebben bízik a nyitásra készülő Buddha-Bar is.

Már a nyitás előtti utolsó simításokat végzik a Mellow Mood Hotels (MMH) szállodacsoport üzemeltetésébe tartozó 5-csillagos Buddha-Bar Hotelen. A szálloda színvonalával elsősorban a művész-, divat- és sportvilágból szeretnék Budapestre csábítani a vendégeket.


A budapesti szállodapiac mostani helyzetét tekintve azonban meglehetősen kockázatos üzleti lépés ötcsillagos szállodát nyitni. Ugyanis a gyenge márciusi teljesítmény következtében romlott a magyarországi szállodák teljesítménye az első negyedévben, Ausztria, Csehország, Lengyelország és Szlovákia szállodáival összevetve, Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a szállodák teljesítményét legjobban érzékeltető mutató, az egy kiadható szobára jutó nettó bevétel (revpar) az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrisebb piackutatás alapján a régió 31 város között Budapest szállodái szobafoglaltságban a 30., nettó átlag szobaárban és nettó revparban a 29. helyen végeztek az első negyedévében.

További részletek a keddi Világgazdaságban

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szállodapiac Buddha-bar
Kapcsolódó cikkek