Cégvilág

100 millió dollárt fizetne a Yahoo az IT-világ "superwomanjének"

A már eddig is a technológiai ipar legbefolyásosabb női közé tartozó Marissa Mayer több mint 100 millió dollárt kereshet a Yahoo-nál, ha legaláb öt évig vezérigazgatóként szolgálja a céget. A fizetség mellett a feladat sem kicsi: a korábban sikeres vállalat régi formáját kell visszaszereznie a vezetése alatt.

Marissa Mayer, a korábbi Google igazgató-helyettes újonnan kinevezett Yahoo-elnökként akár több mint 100 millió dollárt is kaphat részvénycsomag formájában, ha legalább 5 évig, vagy még tovább a társaságnál marad vezetőként – számolt be a Financial Times.

Mayer személyes vagyonát már akkor is százmilliós nagyságrendre becsülték, amikor a Google alkalmazottja lett, az új cégnél pedig több jogcímen kaphat majd juttatásokat a Yahoo teljesítményétől függően, sőt a váltás miatt a korábbi munkahelye által ki nem fizetett bérét is állja az új munkaadó.

A már eddig is a technológiai ipar legbefolyásosabb női közé tartozó Marissa Mayernek lesz dolga bőven a figyelemre méltó díjazásért: egy korábban sokkal szebb napokat látott óriáscéget kell ismét sikeressé tennie, ráadásul a megújításba a vállalat korábbi vezetőinek már beletört a bicskája.

A többek között a a Google Maps fejlesztésében is szerepet játszó szakembert elemzők szerint a Yahoo-nál azért találhatják alkalmasnak a feladat elvégzésére, mert a jelek szerint a társaság a termékfejlesztés irányába kíván elmozdulni. Mayer egyik legfontosabb feladat az lesz, hogy a Google felhasználókat ismét a Yahoo felé terelje, valamint a hirdetők számának növelését kell elérnie, amiben korábban igen sikeresen volt a cég.

Van honnan javulni a számokban: a héten közzétett adatok szerint a legutóbbi negyedévben a cég 226 millió dollár nyereséget ért el, az árbevétel pedig 1,08 milliárd dollárt tett ki. Az eredmények stagnálásról árulkodnak, így Mayer kizárólag az árbevétel és a nyereség növekedése esetén igazolhatja kinevezése jogosságát.

mayer Yahoo Google Google Maps
Kapcsolódó cikkek