Cégvilág

Még pontosabb lett a Google Maps

Az eddigieknél is részletesebb térképet kínál több európai, ázsiai, és afrikai országban a Google Maps. Ha valami változik, a bejelentés után pár nappal már be is építik a programba.

Legyen szó külföldi utazásról, vagy éppen saját városunk részletesebb megismeréséről, a magunkkal vitt térképnek átfogónak, pontosnak és könnyen használhatónak kell lennie – hívja fel a figyelmet Michael Weiss-Malik, a Goggle Maps műszaki menedzsere a cég hivatalos blogjában. Ennek megfelelően a Goggle Maps alkalmazást folyamatosan fejlesztik, az újítás keretében ma frissített térképek kerültek fel európai, ázsiai és afrikai országokról. Többek között javítottak Horvátország, Csehország, Görögország, Írország, Olaszország, Lesotho, Makaó, Portugália, San Marino, Szingapúr és Vatikáni eddig elérhető térképein is.

A hivatalos közlés szerint a felsorolt országok megjelenítése sokkal részletesebb lett, Írország esetében például az eddigieknél pontosabban jelzik a nemzeti örökség területeit, valamint a korábbiaknál részletesebb a partvonalak és vízfelületeket jelenít meg a Google Maps. A megjelenítés mellett nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző nevezetességek és látványosságok pontosabb elnevezésének – így a repülőterekenek, egyetemeknek, és a nyilvános tereknek is –, szerepeltetésére. A szakember példaként a velencei Szent Márk teret említi meg, ahol már pontosan összehangolt csatornahálózatot, valamint felcímkézett látnivalókat jelenítenek meg. Az autópályák és országutak mellett  vízi útvonalakról sem feledkezik meg a fejlesztői csapat: Olaszroszágban a kompok haladási irányait is a korábbiaknál pontosabban mutatja majd.

„A fejlesztésekkel azt az érzést akarjuk segíteni, hogy a használók minél jobban az adott helyszínen érezhessék magukat” – írja a blogban Michael Weiss-Malik. A világ persze folyamatosan változik, így a felhasználók jelenthetik az épített környezet változását minden elérhető országban. „Bárki küldhet egy listát a változtatni valókról, amit mi pár napon belül be is építünk a programba” – tette hozzá a szakember.

Horvátország Olaszország Velence szent márk tér Google Maps
Kapcsolódó cikkek