Cégvilág

Nyomozás indult a Shlecker volt vezére ellen

A stuttgarti államügyészség nyomozást indított Anton Schlecker és tizenhárom további vádlott ellen a Schlecker német drogérialánc csődje miatt.

Többek között hűtlen kezelés és a fizetésképtelenségi eljárás késleltetésének gyanúja miatt indult eljárás a becsődölt drogéria volt vezetője ellen - közölte egy szóvivő Stuttgartban. A nyomozók eddig tizennyolc lakást és négy üzlethelyiséget vizsgáltak át egész Németország területén az ügy kapcsán.

A Schlecker a múlt hónapban zárt be végleg, miután nem talált befektetőt a gondokkal küzdő lánc feltőkésítésére. Már júniusban kiderült, hogy a cég hiába vár hitelre, a hitelezők pedig nem tudtak megállapodni az akkor még működő 2 800 üzlet és 18 ezer állás megmentéséről. A családi vállalkozásként működő Schlecker az üzletek számának radikális csökkentésével sem menekülhetett meg, a Verdi német szakszervezet szerint ezzel a második világháború óta a legnagyobb csőd következett be az országban.

A Financial Times Deutschland beszámolója szerint Anton Schleckert a fizetésképtelenségi eljárás késlekedése miatt vonhatják kérdőre, miután a vállalat felépítéséből eredően egyértelműen ő tartotta kezében a folyamatokat. A drogéria jogászai korábban kaotikusnak nevezték a csődeljárást, a hatóságok másodlagos tényezőként kezelik majd, hogy a menedzser szándékosan húzta az időt vagy csak szakmai hibát vétett.

 

fizetésképtelenség Schlecker drogéria nyomozás
Kapcsolódó cikkek