Cégvilág

Ettől a színtől lesz a legértékállóbb az autó

Egy évtizedes uralkodás után idén az ezüst átadta a vezetést a fehérnek, mint a legnépszerűbb színnek az amerikai autópiacon.

Globális szinten még mindig az ezüst és más, hagyományosan népszerű metál színek a legnépszerűbbek az autók tekintetében, de az Egyesült Államokban változott a helyzet. Évtizedes vezetés után 2012-ben már nem az ezüst, hanem a fehér a legnépszerűbb fényezési szín.

"Az Apple átformálta a személetünket. Korábban a fehéret csak hűtőgépekkel és más háztartási eszközökkel asszociáltuk, de mostanra ez megváltozott" – mondta a BGR Newsnak Sandy McGill, a BMW design vezetője. McGill szerint az Apple-nek köszönhetően értéket nyert a fehér szín, ráadásul egy friss tanulmány szerint a fehér autók a legjobban eladhatóak öt éves kor után.

A legértékállóbb színek

1. fehér

2. indigókék

3. lila

4. pink

5. sárga

6. szürke

7. barna

8. fekete

9. ezüst

10. vörösA CAP szakértői egy típus értékállóságát figyelték azért, hogy a színen kívül kiküszöböljenek minden más tényezőt. Eszerint öt éves kor felett a legértékállóbb autószínek: a fehér, az indigókék, a lila, a pink és a barna. A mérések szerint az idősebb, fehér autók átlag 5 százalékkal értékesebbek, mint más színű társaik. Az AOL által ismertetett felmérés szerint ennek egyik oka, hogy divatosabb lett a fehér szín, a másik, hogy a használtautó-kereskedőknél kevesebb fehér kocsi kapható.

2. indigókék

3. lila

4. pink

5. sárga

6. szürke

7. barna

8. fekete

9. ezüst

10. vörös -->

értékálló Apple autó szín
Kapcsolódó cikkek