Cégvilág

Az osztalékot féltik a Nokia befektetői

A Nokia pénzügyi helyzetét ismerők úgy gondolják, hogy a cég idén nem fizet osztalékot. Hasonló lépésre évtizedek óta nem volt példa a fonn mobilgyártónál.

Szokatlan lépésre szánhatja rá a magát a Nokia: a befektetők és az elemzők várakozása szerint ugyanis nem fog osztalékot fizetni a finn mobilgyártó – számolt be a Bloomberg. Erre évtizedek óta nem volt példa, a Nokia 1989 óta minden évben fizetett osztalékot, még akkor is, amikor a Szovjetunió felbomlása miatt egyik legnagyobb ügyfelét veszítette el.

A Nokia szeptember elején mutatta be két új Windows Phone 8-as készülékét, a Lumia 820-at, illetve 920-at. A HTC még két hetet várt, és nagyjából szeptember közepén leplezte le új mobilját, a WP8X-et. A hoc.hu beszámolója szerint a finnek most úgy gondolják, hogy a HTC lemásolta a Lumia 820 előlapját. A HTC minden bizonnyal a megjelenésig már nem fog változtatni a kinézeten, a Nokia viszont a pletykák szerint komoly támadásra készül, hogy megakadályozza a WP8X értékesítését. A Nokiának jót tenne a konkurens betiltása, de erre reális esély egyelőre nincsen.

További részletek a mai Világgazdaságban

osztalék HTC Nokia lumia
Kapcsolódó cikkek