Cégvilág

Bejött a Főtáv ötlete, befizettük az elmaradásokat

Jó ötletnek bizonyult a Főtáv Zrt. júniusban meghirdetett kedvezményakciója, melyben egyszeri 30 százalékos alapdíj-jóváírást ígért azoknak a lakossági díjfizetőknek, akiknek július 31-én nem volt lejárt tartozásuk sem a Főtávval, sem, sem a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-vel szemben.

A társaság a jól fizető ügyfeleknek így az augusztus 23-án kibocsátott több mint 240 ezerből 193 368 számlán közel 442,5 millió forint összegben érvényesített alapdíj-árengedményt, ami a korábban meghirdetett 10. illetve a mostani, egyszeri 30 százalékos kedvezményből adódik össze. Ez egy átlagos (52  négyzetméter alapterületű, 135 légköbméteres), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás esetében 2371 forint egyszeri jóváírást jelentett.

A számokból kiderül, hogy, az első fél év átlagához képest mintegy 37 millió forinttal (2 százalékkal) javult a társaság beszedettségi mutatója, vagyis sokan rendezték kisebb összegű tartozásukat és többen figyeltek oda a fizetési határidő betartására. A Főtáv szerint ez a kedvező hatás nem érvényesült a 120 napnál régebbi, lejárt határidejű tartozások esetében.

díjhátralék Főtáv fűtés
Kapcsolódó cikkek