Cégvilág

Díjat nyert a Ganz szivattyú

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. erőművi szivattyúja most Magyar Termék Nagydíjat kapott, mellette az Eximbank és a Magyar Exporthitel Biztosító Exporthitel Különdíját, ugyanezért 2009-ben már Ipari Innovációs nagydíjjal is jutalmazták.

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. (Ganz EEG) kettős beömlésű hegesztett házú erőművi szivattyúja megkapta a 2012. évi Magyar Termék Nagydíjat valamint az Eximbank és a Magyar Exporthitel Biztosító Exporthitel Különdíját, közölte lapunkkal a társaság.

Eddig az új típusú szivattyúból Magyarországon kívül Iránba, Kínába, Olaszországba, Oroszországba, Szíriába és Törökország hőerőműveibe szállított a cég összesen 43-at mintegy 10 millió euró értékben. A 2009-ben az Ipari Innovációs Nagydíjat is elnyerő terméknek több nagy előnye is van a hagyományos, öntött házú szivattyúkhoz képest.

A fejlesztés egyik legfontosabb indoka az volt, hogy a szivattyúk méretének növekedésével egyre nehezebbé vált a szivattyúház-öntvények megfelelő minőségben történő elkészítése. A hegesztett házas szivattyúk gyártása egyszerűbbé, gyorsabbá és gazdaságosabbá teszi a gyártási folyamatot, ezért szó szerint könnyebben a megrendelő igényeire szabható a gép, ami 10-15 százalékkal olcsóbb, és mindez együttesen jelentős versenyelőnyt biztosít.

A cégről

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. a magyar Ganz Holding Zrt. és az orosz Atomenergomas Nyrt. 2008-ban alapított vegyesvállalata, amely számára megnyílt az orosz piac. Az orosz kormány atomenergetikai fejlesztési programjának részeként ma 9 erőmű épül Oroszországban és összesen húszra van megrendelése a Roszatomnak, az ebben való részvétel komoly piaci lehetőséget jelent a Ganz EEG Kft. számára is.

Az év eleje óta hétszeresére növekedett a Ganz EEG Kft. megrendelésállománya, amely jelenleg 49,5 millió dollárt, több mint 10 milliárd forintot ér el. Ebből az orosz megrendelések 30 millió dollárt (mintegy 6 milliárd forintot) tesznek ki. Az idén a vállalat árbevétele várhatóan meghaladja az 5 milliárd forintot, amely több mint háromszorosa az előző évinek.

Az év eleje óta hétszeresére növekedett a Ganz EEG Kft. megrendelésállománya, amely jelenleg 49,5 millió dollárt, több mint 10 milliárd forintot ér el. Ebből az orosz megrendelések 30 millió dollárt (mintegy 6 milliárd forintot) tesznek ki. Az idén a vállalat árbevétele várhatóan meghaladja az 5 milliárd forintot, amely több mint háromszorosa az előző évinek. -->

Szitár-Csanád Attila Ganz EEG szivattyú Atoenergomas
Kapcsolódó cikkek