Cégvilág

Drakulával csábítanák a kínaiakat

Drakula legendájával népszerűsítik Romániát azokon a területeken, amelyeket nem érintett a gazdasági válság, és magas turisztikai potenciállal rendelkeznek, mint például Kína, India és a Közép-Kelet – jelentette be Cristian Bărhălescu, a turisztikai minisztérium államtitkára, akit a Turizmus Online idéz.

Szerinte Románia vízumot ad majd azoknak a „valódi turistáknak”, akik ezekből az országokból érkeznek. Romániát Drakulával, Erdéllyel, kulturális programokkal, a Duna-Deltával és gyógyfürdőhelyekkel reklámozzák majd Ázsiában.

"Az utóbbi 20 évben megpróbálták Drakula legendáját elrejteni, de még mindig működik a mítosz. Ha azt mondod valakinek, hogy Romániából vagy, akkor csak néznek és nem értik. Ha viszont azt mondod, hogy Erdélyből vagy, akkor Drakula miatt mindenki be tudja azonosítani a helyet" – fogalmazott Bărhălescu.

Hiába áll Románia rendelkezésére 2013-ig 75 millió euró uniós forrás a turizmus népszerűsítésére, 2010-ben a beutazók száma mindössze 7,49 millió volt, egy százalékkal kevesebb, mint 2009-ben – írja a Turizmus Online. A vendégek 60 százaléka az uniós tagállamokból érkezett, ezen belül a legtöbben Magyarországról (39 százalék) és Bulgáriából (17 százalék), őket követi az olaszok (8,5 százalék) és a németek (7,6 százalék).

 

Románia turizmus Turista kínai Drakula
Kapcsolódó cikkek