Cégvilág

TriGranit: gigaépítkezés Kínában

Szándéknyilatkozatot írt alá a TriGranit Fejlesztési Zrt. és a Kínai Népköztársaság délkeleti partjainál fekvő Fucsien (Fujian) tartományban található Putien (Putian) város vezetése egy új városközpont és szabadidő-komplexum fejlesztésére és kivitelezésére.

A TriGranit pénteki közleménye szerint az 500.000 négyzetméteres fejlesztés 20 hektáros területen valósul meg, tervezett értéke pedig 300 millió dollár. A beruházásról szóló szándéknyilatkozatot szeptember 8-án írták alá a 16. Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Kiállításon Hsziamenben (Xiamen) - derül ki a közleményből.

A Putien város által kiírt tenderre a TriGranit a helyi tapasztalatokkal rendelkező kínai Antel ingatlanfejlesztő társasággal aláírt együttműködési szerződés alapján konzorciumot hozott létre, amely elkészítette a városrész átalakítására és fejlesztésére vonatkozó tervét. Az új városrészben irodákat, lakóépületeket, kulturális és kereskedelmi egységeket alakítanak ki.

Az aláíráskor Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: "Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és -beruházó vállalata, a 15 éves TriGranit első kínai projektje bizonyítja, hogy egy stabil pénzügyi háttérrel, nemzetközi tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkező regionális vállalat képes a távol-keleti piacon is komoly üzleteket létrehozni". Hozzátette: a TriGranit félmillió négyzetméteres ingatlanfejlesztését Kínában továbbiak követik a közeljövőben.

TriGranit
Kapcsolódó cikkek