Cégvilág

Veszélyes termékek - Elindult a globális információs oldal

Megkezdte működését a "Global Recalls" nemzetközi portál, mely lehetővé teszi, hogy a fogyasztók, hatóságok és gyártók világszerte értesüljenek a piacról kivont, nem kellőképpen biztonságos termékekkel kapcsolatos információkról.

Az új, nem élelmiszer típusú termékeket felöllő adatbázis a hatóságoknak, a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak egyaránt segítséget nyújt a termékvisszavonásokkal kapcsolatos globális szintű információk felkutatásában.  A vásárlók a „Global Recalls" portál segítségével ellenőrizhetik, hogy egy adott termék megfelel-e az európai és nemzetközi szabványoknak, kiadtak-e vele kapcsolatban fogyasztóvédelmi biztonsági riasztást. A gyártók pedig a portálon keresztül tájékozódhatnak az esetleg forgalomba kerülő veszélyes anyagokról.

Az Egyesült Államokból, Kanadából, az OECD országokból és az EU-ból származó termékekkel kapcsolatos információkat a nemzeti hatóságok töltik fel a rendszerbe. Az Európai Bizottság ígérete szerint az áruk rendszerezésének köszönhetően a felhasználók könnyen átláthatják, milyen problémák adódtak egy adott termékkörrel. Ezt segíti elő a többnyelvű és szinonimákra épülő keresés. Ez azt jelenti, hogy ha a netező a "babakocsi" kifejezést írja a keresőbe, akkor azokat az oldalakat is megtalálja, amelyek ehelyett a gyerekkocsi vagy gyermekkocsi szót használják.

 

global recall veszélyes termék
Kapcsolódó cikkek