Cégvilág

Csoportos létszámleépítést jelent be a Gyulai – Vége a cégnek?

Csoportos létszámleépítést jelent be ma a Gyulai Húskombinátnát – értesült a Nol.hu A Gyulai mintegy 300 dolgozójának mondanak föl, s ezzel alighanem valóban vége az egyik legrégebbi hazai élelmiszer-ipari vállalatnak.

Csoportos létszámleépítésről értesítette a felszámoló a Gyulai Húskombinát üzemi tanácsát és a szakszervezetet – tudta meg a Népszabadság. Ismereteik szerint a jelenleg már csak mintegy 360 embert foglalkoztató dolgozói állományból 300 embert leépítését jelentették be. Ezt követően a szakszervezetekkel egyeztetnek és a területek részletes vizsgálata után dől el, hogy pontosan hány ember is kénytelen majd távozni.

Az ügyet jól ismerő forrásaik szerint vélhetően csak 50-60 ember marad a cégnél, akik a karbantartáshoz, állapotmegőrzéshez kellenek majd. Máté Istvánné felszámolóbiztos a Népszabadságnak elmondta, hogy a szakszervezeti egyeztetések végével, december 3-a után lehet bejelenteni a lépést a munkaügyi központnak. Ezt követően összesen mintegy két hónapig kapják a dolgozók a bérüket többi között a felmondási idő miatt is. Ezzel ugyanakkor immár vége az egyik legrégebbi magyar élelmiszeripari vállalatnak.

leépítés Gyulai
Kapcsolódó cikkek