Megtette ajánlatát az MPF csoport vagyonkezelő vállalata, a francia Bresson család tulajdonában lévő kilenctagú magyarországi BricoStore-lánc megvásárlására, tájékoztatta lapunkat az MPF.

Az ajánlatot azonbana BricoStore nem fogadta el, így az az MPF csoport vagyonkezelő vállalata várja a franciák ajánlatát. A vételi ajánlatot a két fél üzleti titokként kezeli, ezért erre vonatkozó kérdésünkre nem kaptunk tájékoztatást, a cég újabb információt a tárgyalások lezárása utánra ígért.
Bejelentésével az MPF a vételi ajánlatával kapcsolatos sajtóhírekre reagált, a Napi Gazdaság már az ajánlat visszautasításáról is beszámolt. A lap úgy tudja, hogy az MPF Holding a céget és áruházait az állítólag több milliárd forintra tehető banki és szintén hatalmas szállítói tartozásaival együtt vette volna át.

A Bricostore november 15-én jelentette be, hogy január elsejétől megszünteti magyarországi hálózatát. Utoljára 2007-ben nyitott itteni egységet, Miskolcon, akkor még 12 tagú hálózat létrehozására készült. A Világgazdaság tudomása szerint e célra a válság előtt telkeket is vett Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Nyíregyházán.

Stabil helyzetben a vevőjelölt

Az MPF konszolidált árbevétele tavaly megközelítette a 36 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint felett volt. A hazai tulajdonban lévő, erős nemzetközi lábakon álló cégcsoport Európa, illetve az USA fontos barkácsáruházi és ipari beszállítója, saját logisztikai és termelő vállalatokkal. A céget irányító – Bálint Csaba, Felcsuti Zsolt és Weiler Gábor alkotta – menedzsment legutóbb 2011-ben a FÉG Konvektorgyárat vásárolta meg, ezzel megmentette a bezárástól az ócsai gyárat és újra indította a termelést benne.